Carpaccio Σολομού

Προϊόντα μας

  • Dried Seaweed Hijiki
  • Εκτέλεση

    Υλικά 

    • 1 κομμάτι φιλέτο σολομού (γύρω στα 300gr)
    • 2 λεμόνια
    • 100gr αλάτι
    • 1 κ.γλ. φύκια hijiki (μουλιασμένα σε κρύο νερό για 20 λεπτά)
    • 1 αβοκάντο
    • 1/2 κ.γλ. πιπεριά chilli
    • Άνηθος
    •  

    Εκτέλεση 

    Τρίβουμε σε τρίφτη (στη λεπτή κοπή) ένα λεμόνι, διαχωρίζοντας το ξύσμα. Στύβουμε επίσης τα 2 λεμόνια και κρατάμε το χυμό. Ανακατεύουμε ξύσμα, χυμό και αλάτι μαζί, μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα. Πάνω από το σολομό, από τη μεριά της σάρκας, απλώνουμε το μείγμα που φτιάξαμε και τοποθετούμε στη ψύξη για 60᾽. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά chili και τεμαχίζουμε σε κύβους το αβοκάντο. Αφού τα 60 λεπτά περάσουν, ξεπλένουμε το ψάρι με νερό και το στεγνώνουμε καλά σε μια πετσέτα. Κόβουμε το ψάρι σε όσο πιο μικρές φέτες μπορούμε πλαγίως, χωρίς να αφαιρέσουμε το δέρμα. Απλώνουμε τις φέτες σε πιάτο και γαρνίρουμε με τις πιπεριές chili, τα φύκια hijiki, το avoado και άνηθο. Εάν επιθυμούμε προσθέτουμε και λεμόνι στο τέλος. 

    Recipe Search
    See All Recipes
    Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified