Γαύρος Μαρινάτος με Yuzu Kosho

Προϊόντα μας

  • Yuzu Kosho
  • Fruit Vinegar
  • Εκτέλεση

    Υλικά

    • 1kg γαύρος
    • 250gr ημίχοντρο αλάτι
    • 500ml μηλόξυδο
    • 500ml ελαιόλαδο
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 2 κ.σ. Υuzu Kosho
    • 2 κ.γλ. κόκκους ροζ πιπέρι
    •  
    •  
    •  
    •  

    Εκτέλεση 

    Καθαρίστε τα ψάρια και κόψτε τα κεφάλια, αφαιρόντας τα εντόσθια, τη ραχοκοκαλιά και την ουρά τους. Ξεπλύνετε καλά και τοποθετήστε μέσα σε τάπερ μια στρώση από ψάρια (το ένα δίπλα στο άλλο), προσθέτοντας αλάτι. Συνεχίστε έτσι και με τις υπόλοιπες στρώσεις γαύρων. Προσθέστε μηλόξυδο μέχρι τα ψάρια να καλυφθούν τελείως και αφήστε για τρεις έως τέσσερις ώρες με σφραγισμένο καπάκι. Για τη μαρινάδα, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο κομμένο σε ψιλές ροδέλες, το Yuzu kosho και το πιπέρι. Μόλις τα ψάρια είναι έτοιμα (θα έχουν πάρει άσπρο χρώμα), τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε καλά. Τοποθετήτε τα ψάρια και πάλι στο τάπερ και αυτή τη φορά προσθέτε τη μαρινάδα και αφήνετε όλο το βράδυ εντός ψύξης. Επειδή το ελαιόλαδο κρυσταλλώνει εντός ψύξης, πριν καταναλώσετε αφήστε για 3' σε θερμοκρασία δωματίου τους γαύρους. Τα ψάρια διατηρούνται εντός της μαρινάδας για αρκετές ημέρες. 

    Recipe Search
    See All Recipes
    Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified