Ιμαμ Μπαϊλντί

Προϊόντα μας

  • Chili Garlic
  • Εκτέλεση

    Υλικά

    • 4 μεσαίες μελιτζάνες
    • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
    • 5 τομάτες χοντροκομμένες
    • 4 κ.σ. Chilli & Garlic Sauce Lee Kum Kee
    • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
    • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
    • 1/4 κούπα νερό
    • 4 κ.γ. ζάχαρη
    • Αλάτι-πιπέρι 
    •  
    •  
    •  

    Εκτέλεση 

    Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, τοποθετούμε μέσα σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και αφού τις έχουμε κόψει στη μέση κατά πλάτος, χαράζοντας τις βαθιά με προσοχή μη κοπούν από πίσω. Ψήνουμε για είκοσι λεπτά και αφού τις βγάλουμε  τις αφήνουμε να σουρώσουν σε σουρωτήρι με τη κομμένη μεριά προς τα κάτω. Σε τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κ.σ. λάδι το κρεμμύδι για 6 λεπτά και σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε στο σκεύος τη σάλτσα chilli & garlic sauce της Lee Kum Kee, σοτάροντας για ακόμα 1’. Μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε τα μυρωδικά, τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο που επιθυμούμε. Σε ταψί στρώνουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη μεριά προς τα πάνω και προσθέτουμε αλάτι. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα που ετοιμάσαμε και περιμετρικά εντός του ταψιού προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το νερό. Με αλουμινόχαρτο καλύπτουμε το ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Εάν επιθυμούμε, πασπαλίζουμε από πάνω με φέτα ή tofu για τη vegan εκδοχή. 

    Recipe Search
    See All Recipes
    Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified