Mung Bean Dal

Εκτέλεση

Υλικά

  • 230gr καθαρισμένα φασόλια Mung Bean
  • 2 κ.σ. Wok Oil
  • 80gr ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 1/2 κ.γλ. Minced Garlic
  • 1 1/2 κ.γλ. Minced Ginger
  • 190gr ντομάτα φρέσκια χωρίς φλούδα ψιλοκομμένη
  • 4 τμχ. kaffir leaves
  • 14gr Yellow Curry Paste
  • 18gr Soy Sauce Less Salt
  • 900ml ζωμό λαχανικών χωρίς αλάτι
  • για το γαρνίρισμα: 
  • Λίγο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Fried onions
  • Japanese Pepper Sansho 
  •  
  •  

 

Εκτέλεση

Τοποθετήτε τα Mung Beans σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένετε με λίγο κρύο νερό. Αφήνετε στη συνέχεια να στραγγίσουν. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το Wok Oil. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ginger και την ντομάτα και σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε τα Mung Beans και το Curry Paste και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα του ζωμού και σιγοβράζετε μέχρι τα φασόλια να απορροφήσουν την περισσότερη ποσότητα από το ζωμό. Προσθέτετε τα φύλα Kaffir, τη Soy Sauce και τον υπόλοιπο ζωμό. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε τα φασόλια συχνά ώστε να μην κολλήσουν. Σίγα σιγά τα φασόλια θα αρχίσουν να χυλώνουν. Μόλις πήξει ο χυλός, βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά. Αν θέλετε το σερβίρετε απευθείας ως μια ζεστή χυλωμένη σούπα, γαρνίροντας με φρέσκο κρεμμύδι, fried onions και πιπέρι Sansho. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήστε να κρυώσει λίγο και να το χρησιμοποιήσετε ως dip ή για spread σε ένα sandwich.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified