Γαρίδες με Ρύζι Basmati, Γάλα Καρύδας & Κάρυ

Εκτέλεση

Υλικά

  • 2 κ.σ. Wok Oil
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. minced garlic
  • 1 κ.σ. Curry Paste Yellow
  • 1 κ.γλ. minced ginger
  • 1 πιπεριά chili χωρίς σπόρους, ψιλομμένη
  • 400ml Cardinal Coconut Milk
  • 700gr γαρίδες (ή ψάρι λευκό)
  • 225gr Basmati Rice βρασμένο
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. Mango Chutney
  • αλάτι και πιπέρι
  • Lime κομμένο στα 4
  • Γιαούρτι
  •  
  •  

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας wok oil και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και σοτάρουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, την πάτα curry, το ginger και τη chili πιπεριά, συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το coconut milk και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε για 5 λεπτά να σιγοβράσουν. Ρίχνουμε το Chutney, ανακατεύουμε και εφόσον επιθυμούμε ρίχνουμε και αλατοπίπερο. Μοιράζουμε το ρύζι σε τέσσερα μπολ και από πάνω προσθέτουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα. Τελειώνουμε με το lime, μια κουταλιά γιαούρτι και λίγο κόλιανδρο.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified