Yoshinoya Beef Bowl

Εκτέλεση

Υλικά

  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ζουλιέν
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 120ml Dashi
  • 1 κ.σ. Sake
  • 2 κ.σ. Mirin
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Soy Sauce
  • 350gr rib eye κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. pink pickled ginger
  • Short Grain Rice μαγειρεμένο στον ατμό
  •  
  •  

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το dashi, το sake, το mirin, τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, απλώνοντάς το μέσα στη σάλτσα και σκεπάζουμε το τηγάνι, αφήνοντας να σιγοβράσει μέχρι να γίνει πιο μαλακό. Ρίχνουμε και το κρέας και μαγειρεύουμε μέχρι αυτό να χάσει το κόκκινο χρώμα. Ταυτόχρονα, με μια μικρή σήτα, αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Σερβίρουμε το ρύζι σε δύο ή τρία μπολ και από πάνω προσθέτουμε το κρέας. Γαρνίρουμε με το pickled ginger και το φρέσκο κρεμμύδι. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified