Mapo Tofu

Εκτέλεση

Υλικά 

  • 1 πακέτο Tofu Extra Firm
  • 150gr χοιρινό κιμά
  • 2 κ.σ. Black Bean Sauce
  • 2 κ.σ. Soy Sauce
  • 1/2 κ.σ. πιπέρι Sechuan (σπασμένο σε γουδί)
  • 400ml νερό
  • 1/2 κ.σ. Sesame Oil
  • 1 κ.γλ. ginger ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. corn flour
  • αλάτι κ.β.
  •  

Εκτέλεση 

Ανακατέψτε 100ml νερό με το corn flour και αφήστε στην άκρη. Κόψτε το tofu σε κύβους των 2 εκατοστών. Ρίξτε τους κύβους σε νερό που βράζει για 1 λεπτό και στη συνέχεια αφαιρέστε. Σοτάρετε με ηλιέλαιο σε τηγάνι και σε φωτιά που καίει δυνατά τον κιμά μέχρι να γίνει τραγανός και έπειτα αφήστε τον στην άκρη. Βάλτε πάλι το τηγάνι να κάψει και σοτάρετε σε ηλιέλαιο το κρεμμύδι, το ginger και το σκόρδο. Προσθέσετε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Προσθέστε στο μείγμα topping φρέσκου κρεμμυδιού και σερβίρετε σε μπολ, συνοδεία ρυζιού που έχει γίνει στον ατμό. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified