Char Siu Pork Belly

Εκτέλεση

Υλικά

  • 6 πανσέτες
  • για τη μαρινάδα: 
  • 1 κούπα Lee Kum Kee Char Siu Sauce
  • 250ml Soy Sauce
  • χυμό από 1 lime
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Sitchuan-style stir fried πατάτες: 
  • 2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες julienne
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γλ. πιπέρι Sechuan
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Chilli κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κ.γλ. Soy Sauce
  • 1 κ.γλ. Rice Vinegar
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 1 κ.γλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  •  
  •  

Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα και τα περιχύνουμε πάνω από τις πανσέτες μέσα σε ένα βαθύ σκεύος. Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 4 ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στραγγίζουμε τις πανσέτες από τη μαρινάδα και τις τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ταψί. Για 20 λεπτά ψήνουμε το κρέας, αλείφοντας 2 φορές στο ενδιάμεσο με τη μαρινάδα. Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, τις γυρνάμε και τις αλείφουμε πάλι με τη μαρινάδα, συνεχίζοντας να ψήνουμε για 10 λεπτά επιπλέον. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τις πατάτες. Σε τηγάνι ή σε wok, σοτάρουμε το sitchuan πιπέρι σε φωτιά που καίει μέτρια, προκειμένου να αρωματίσουμε το λάδι. Αφαιρούμε στη συνέχεια το πιπέρι και ρίχνουμε το σκόρδο και την πιπεριά chili, σοτάροντας για 1'. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικα μας και συνεχίζουμε για 2 ακόμη λεπτά. Σερβίρουμε τα chips με το κρέας μαζί. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified