Samosa

Εκτέλεση

  • Υλικά
  • 25 φύλλα Spring Rolls Wrappers 20mm
  • 3 μεγάλες πατάτες 
  • 150gr αρακάς
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 4 τμχ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 τμχ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 1,5 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 80ml γάλα καρύδας Cardinal (cook form)
  • 1 κ.σ. Garam Masala
  • 2 κ.σ. Curry Powder Madras Mild
  • 1 κ.σ. Minced Ginger
  • 1 κ.σ. Minced Garlic
  • Ηλιέλαιο
  • Αλεύρι
  •  
  •  

Εκτέλεση 

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα για spring rolls. Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, και έπειτα τις περνάμε απο σίτα ώστε να έχουμε ένα λείο πουρέ. Βράζουμε την γλυκοπατάτα μέχρι να μαλακώσει. Τσιγαρίζουμε σε λίγο ηλιέλαιο το ginger και το σκόρδο και στη συνέχεια το κρεμμύδι και το καρότο για λίγα δευτερόλεπτα και αποσύρουμε. Σε ένα μπόλ τοποθετούμε όλα τα υλικά μας, εκτός απο το ηλιέλαιο, το αλεύρι και τα φύλλα για spring rolls, και περιμένουμε τα κρυώσει το μείγμα μας. Κόβουμε τα φύλλα του spring roll κάθετα σε 3 λωρίδες. Βγάζουμε 2 φύλλα απο τη μία λωρίδα, ενωμένα μεταξύ τους, και τοποθετόυμε 2 κ.γλ. απο τη γεμισή μας, διπλώνοντας όπως κάνουμε τα τυροπιτάκια. Στο τελευταίο μας κλείσιμο τοποθετούμε στο φύλλο αλεύρι διαλυμένο σε νερό, προκειμένου να κολλήσει το samosa. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσα samosa επιθυμούμε να φτιάξουμε.  Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα samosa μέχρι να χρυσαφίσουν.
Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified