Pan Fried Meat Pies (Xiang Bing)

Εκτέλεση

  • Υλικά
  • 0,5 tsp Five Spices Powder Mee Chun
  • 1 tbsp Soy Sauce Less Salt Aizakku
  • 1 tbsp Sesame Oil LKK
  • 1 tbsp Oyster Sauce LKK
  • 1 tbsp Cooking Wine Shao Hsing
  • 1 1/2 tsp Ginger minced Go-Tan
  • 520 gr Hirata Flower
  • 300 gr Βόειο κρέας κιμάς
  • 2 pcs Ξερά κρεμμύδια
  • 1 tsp Αλάτι
  • 2 pcs Φρέσκο Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 0,5 tsp Ζάχαρη
  • 340 ml Ζεστό νερό πάνω από 90 βαθμούς κελσίου
  • 120 ml Νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 ml Ηλιέλαιο
  • 2 pcs Αυγό
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέστε το κρέας, τζίντζερ, κρεμμύδι, αλάτι, ζάχαρη και five spices. Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το αυγό, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το Shaoxing κρασί και τη σάλτσα στρειδιών. Ανακατέψτε πάλι και τοποθετήστε στο ψυγείο. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλάτι, το αλεύρι και το ζεστό νερό, ανακατεύοντας απαλά. Προσθέστε και το κρύο νερό και ζυμώστε. Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε για 30 λεπτά. Ζυμώστε και πάλι. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει η ζύμη να γίνει λεία. Κόψτε σε μερίδες 30-35gr και χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα μέχρι να γίνει λεπτή. Στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα πιάτο και τυλίξτε πολύ καλά με μεμβράνη για 15 λεπτά. Τοποθετήστε σε κάθε μια από τις πίτες που ανοίξατε γέμιση στο κέντρο, τόση ώστε να μπορείτε να κλείσετε εύκολα. Πλάστε ελαφρώς με τα χέρια σας και πιέστε μέχρι να γίνουν επίπεδες. Ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετήστε τις πίτες. Τηγανίστε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές. Όταν πάρουν χρώμα χαμηλώστε την ένταση ώστε να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους. Όταν είναι έτοιμες τοποθετήστε σε χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά και σερβίρετε. Εναλλακτικά δοκιμάστε τις πίτες με χοιρινό κιμά και Sriracha sauce Cardinal για πιο spicy εκδοχή.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified