Vegan Γιουβέτσι με Jackfruit

Προϊόντα μας

  • Jackfruit Green
  • Tofu
  • Εκτέλεση

    Υλικά

    • 2 κονσέρβες Cardinal Green Jackfruit
    • 500gr κριθαράκι μέτριο
    • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 500gr ντομάτα ψιλοκομμένη (κονκασέ)
    • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
    • 3 κ.γλ. ζάχαρη
    • 1 κ.γλ. κανέλα
    • 1 κ.γλ. κύμινο
    • 5 κόκκους μπαχάρι
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Ελαιόλαδο
    • 1 συσκευασία Τofu
    • Φρέσκος μαϊντανός
    •  
    •  

    Εκτέλεση 

    Σουρώστε το jackfruit καλά και κόψτε σε ακανόνιστα κομμάτια μεγάλου μεγέθους, αφήνοντας το στη συνέχεια στην άκρη. Μέσα σε κατατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέστε έπειτα το κριθαράκι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για ακόμη δύο με τρία λεπτά. Συμπληρώστε με τα υπόλοιπα υλικά (πέραν από το ελαιόλαδο & το tofu) και τα βράστε για 5'. Παράλληλα προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρετε τα υλικά της κατσαρόλας σε ένα ταψί, ρίχνοτας 2 ποτήρια νερό και ανακατέψτε. Ψήστε στο φούρνο για ένα τέταρτο, μέχρι το ζυμαρικό να μαλακώσει, προσθέτοντας εφόσον χρειαστεί νερό. Μόλις 5 λεπτά πριν είναι έτοιμο, ρίξτε από πάνω και το tofu σπασμένο και ξαναβάλτε στο φούρνο. Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε. 

    Recipe Search
    See All Recipes
    Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified