Soboro Don

Εκτέλεση

Υλικά 

  • 2 κ.σ. Wok Oil
  • 240gr κιμά κοτόπουλο
  • 1 κ.γλ. Minced Ginger
  • 1 1/2 κ.σ. Sake
  • 2 κ.σ. Takara Mirin
  • 2 αυγά χτυπημένα με 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Soy Sauce
  • Λίγο Pickled Ginger Pink
  • Λίγο αρακά ξεπαγωμένο
  • Japanese Short Grain Rice μαγειρεμένο στον ατμό για 3 μπολ.
  •  
  •  

Εκτέλεση 

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε 1 κ.σ. Wok Oil και σοτάρουμε τον κιμά σε φωτιά που καίει μέτρια. Προσθέτουμε το sake, 2 κ.σ. mirin και σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε και χρησιμοποιώντας την κουτάλα σπάμε τον κιμά, συνεχίζοντας στη συνέχεια το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το minced ginger, ανακατεύεουμε και όταν ο κιμάς απορροφήσει τα περισσότερα υγρά τον μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Καθαρίζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε 1 κ.σ. Wok Oil. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε με ένα φουέ πολύ καλά ώστε όταν τα αυγά ψηθούν να είναι πολύ μικρά σε κομμάτια. Έπειτα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Σερβίρουμε το ρύζι σε 3 μπολ και από πάνω τοποθετούμε τα 3 toppings: κιμά, αυγά, αρακά, γαρνίροντας με λίγο pickled ginger pink. Προαιρετικά προσθετουμε στο τέλος σάλτσας σόγιας για επιπλέον γεύση. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified