Μπακαλιάρος Σκορδαλιά Asian Style

Εκτέλεση

Υλικά 

  • 1kg μπακαλιάρος φιλέτο ξαλμυρισμένος
  • 500gr tempura batter
  • 600ml νερό
  • 700gr πατάτες
  • 6 κ.σ. chilli & garlic Lee Kum Kee sauce
  • 2 κ.γλ. sesame oil
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Κόλιανδρος και φέτες lime για γαρνίρισμα

Εκτέλεση 

Ετοιμάστε την tempura προσθέτοντας το νερό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε αρκετή ποσότητα από ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά (180 βαθμοί). Κόψτε το ψάρι σε μερίδες και περάστε το από το μείγμα tempura, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά. Μετά τηγανίστε το ψάρι. Μόλις πάρει χρώμα και έχει τηγανιστεί, μεταφέρετε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι. Για τη σκορδαλιά, ξεφλουδίστε και πλύνετε τις πατάτες. Βράστε τις καλά και στη συνέχεια μεταφέρετε τις σε μπολ. Λιώστε τις με πιρούνι, ρίξτε Lee Kum Kee Chilli & Garlic Sauce, σησαμέλαιο και αλάτι-πιπέρι κατά βούληση. Γαρνίρετε στο τέλος φρέσκο κόλιανδρο και φέτες lime.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified