Japchae

Εκτέλεση

Υλικά: 

  • 1  κ.γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ. & 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 ½ κ.σ. Soy Sauce
  • 2 κ.σ. Pure Sesame oil
  • 4 τμχ. Shiitake Mushrooms μουλιασμένα και κομμένα σε λωρίδες
  • Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. ψημένο σουσάμι
  • 120gr Korean Sweet Potato Starch Noodles
  • 130gr μοσχαρίσιο φιλέτο ή κοτόπουλο φιλέτο στήθος κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κρόκο αυγού
  • 120gr σπανάκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ζουλιέν
  • 5 τμχ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 τμχ. κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  •  Wok oil 
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Εκτέλεση

Προσθέτουμε μέσα σε ένα μπολ το κρέας, τα shiitake, 1/2 κ.γλ. σκόρδο, 1 κ.γλ. ζάχαρη, 2 κ.γλ. soy sauce, 1 κ.γλ. sesame oil και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στη ψύξη για 30 λεπτά να μαριναριστεί. Ρίχνουμε τον κρόκο αυγού σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Σε τηγάνι το οποίο έχουμε ζεστάνει, ρίχνουμε λίγο λάδι, σκουπίζουμε με χαρτί και ρίχνουμε και το αυγό. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και γυρίζουμε ανάποδα τη μικρή κρέπα αυγού για να ψηθεί και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε σε πιάτο και μόλις κρυώσει κόβουμε σε λωρίδες. Βράζουμε νερό και ζεματίζουμε το σπανάκι μέσα σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε το σπανάκι σε κρύο νερό, στύβουμε και κόβουμε. Στη συνέχεια μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε 1κ.γλ. soy sauce και 1κ.γλ. sesame oil και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τα noodles βάσει των οδηγιών στο πακέτο και τα κόβουμε με ψαλίδι. Ρίχνουμε τα noodles στη συνέχεια στο μπολ με το σπανάκι και προσθέτουμε 1 κ.γλ. sesame oil, 1 κ.γλ. soy sauce και 1 κ.γλ. ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι για 2’ και προσθέτουμε τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε για κόμη 2’ να σοτάρουμε. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα λαχανικά μέσα στο μπολ με τα noodles. Στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε αυτή τη φορά τα καρότα και τις πιπεριές. Προσθέτουμε στη συνέχεια και αυτά τα λαχανικά στο μπολ με τα noodles. Ζεσταίνουμε και πάλι λίγο λάδι σε ένα σκεύος και σοτάρουμε καλά το κρέας που μαρινάραμε. Το προσθέτουμε στη συνέχεια και αυτό στο μπολ με τα noodles. Ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά μας από  1 κ.σ. soy sauce, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1κ.γλ. sesame oil, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 1/2 κ.γλ. σκόρδο, το αυγό και το σουσάμι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified