Tom Yum

Εκτέλεση

  • Υλικά
  • 450gr γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κ.σ. Tom Yum paste
  • 1 κ.γλ. Coconut Sugar Ceylon
  • Λίγο αλάτι
  • 3 κ.σ. Wok Oil  
  • 2 τμχ. Lemongrass το τρυφερό κομμάτι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. Minced Garlic Thai Heritage
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 70gr Straw mushrooms κομμένα στη μέση
  • 70gr Τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 τμχ Kaffir Leaves 
  • Λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  •  
  •  
  •  

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ τοποθετήστε τις γαρίδες, τη ζάχαρη καρύδας, την πάστα Tom Yum και λίγο αλάτι και ανακατέψτε καλά. Βάλτε τις γαρίδες στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 ώρα. Βγάλτε τις γαρίδες από το ψυγείο και σε ένα wok ζεστάνετε το λάδι. Ρίξτε το lemongrass, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τα kaffir leaves και τα τοματίνια και ανακατέψτε καλά. Με την κουτάλα μαζέψτε τα υλικά στην άκρη και προσθέστε τις γαρίδες τις οποίες θα ψήσετε ελαφρώς. Ανακατέψτε όλα τα υλικά με τις γαρίδες και σοτάρετε για 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα lime leaves και σερβίρετε γαρνίροντας με τον κόλιανδρο. Αν επιθυμείτε συνοδέψτε με ρύζι Basmati, στο οποίο, όταν θα το βράσετε, θα προσθέσετε kaffir leaves για έξτρα άρωμα.


Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified