ONIGIRIRAZU

Εκτέλεση

  • Υλικά
  • 420gr Sushi Rice
  • 6 τμχ. Nori Aizakku
  • 1 κ.σ. Furikake
  • 300gr Organic Tofu κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. Mirin Mizkan
  • 1 κ.σ. Sake Takara
  • 1 κ.σ. Soy Sauce Aizakku
  • 1 κ.σ. Black Sesame Seeds
  • 30gr Spicy Mayο
  • 6 τμχ. Aυγά
  • 6 τμχ.Iceberg
  • 200ml Hλιέλαιο
  • 50gr Κόκκινο λάχανο
  •  
  •  

 Εκτέλεση 

Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα μπολ, προσθέστε νερό από τη βρύση και ανακατέψτε. Σραγγίξτε το ρύζι και επαναλάβετε τη διαδικασία 5 φορές ακόμη. Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τηγανίστε τα αυγά καλά με λίγο ηλιέλαιο ώστε να έχουν σφιχτό κρόκο. Σε ένα δεύτερο τηγάνι ζεστάνετε λίγο ηλιέλαιο και ψήστε το tofu ελαφρώς και απο τις δύο πλευρές. Περιχύστε με το sake, το mirin και την soy sauce μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρετε.Τοποθετήστε μια πλαστική  μεμβράνη σε μια επιφάνεια εργασίας και ακουμπήστε ένα φύλλο nori (η τραχιά πλευρά του nori θα πρέπει να είναι στραμμένη προς τα πάνω). Τοποθετήστε κάθε φύλλο έτσι ώστε η γωνία του nori να κοιτάζει προς τα πάνω (σχηματίζοντας ρόμβο). Πάνω από το nori τοποθετήστε ένα τετράγωνο τσέρκι και εσωτερικά, με ένα πινέλο, αλείψτε το με λίγο νερό ώστε να μην κολλήσει το ρύζι. Απλώστε ομοιόμορφα το ρύζι δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα. Πασπαλίστε με το furikake, προσθέστε το τηγανητό αυγό, το tofu, τη spicy mayo και στο τέλος απλώστε λίγο κόκκινο λάχανο και λίγο iceberg. Συνεχίστε απλώνοντας άλλη μία στρώση ρυζιού. Τραβήξτε έπειτα προσεκτικά το τσέρκι σας. Τώρα ήρθε η ώρα να το διπλώσετε. Φέρτε τη δεξιά και την αριστερή γωνία του nori προς το κέντρο και διπλώστε σφιχτά. Στη συνέχεια φέρτε την πάνω και την κάτω γωνία προς το κέντρο. Τυλίξτε καλά με τη μεμβράνη και αποθηκεύστε στο ψυγείο για λίγες ώρες. Kόψτε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι και σερβίρετε.   

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified